Na verloop van tijd merkt u vaak dat uw woonwensen veranderen. Zo kunt u behoefte hebben aan groter wonen, of wellicht een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Als u dan wel het ideale plekje hebt gevonden om te wonen, maar het huis niet meer helemaal voldoet, is verbouw een goede optie.

Enkele voorbeelden van verbouw

Bij verbouw kunt u bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van een dakkapel of een dakraam. Ook een opbouw van uw garage of woning valt onder verbouw. Wanneer u de oorspronkelijke inrichting van het huis wilt veranderen, u wilt bijvoorbeeld de bijkeuken omtoveren in een badkamer, of de garage gebruiken als kantoorruimte, is verbouwen ook een goede optie.

Wanneer verbouwen

Indien uw woonwensen zo veranderen dat wat u wilt niet te realiseren valt zonder ingrijpende veranderingen te maken, kunt u voor verbouw kiezen. Belangrijk is dat u weet wat uw wensen zijn en eventueel een architect aanneemt om uw wensen op papier te zetten. Tegenwoordig kunt u virtueel al door uw verbouwde woning lopen voordat er aan de verbouwing is begonnen. Daarnaast is het van belang dat u vooraf al eventuele vergunningen die nodig zijn heeft geregeld. Ook moet de woning geschikt zijn om uw wensen te kunnen realiseren. Een dragende muur kan bijvoorbeeld niet zonder meer gesloopt worden om de woonkamer uit te breiden. Laat u dit ook beoordelen door een expert voordat er met de verbouw begonnen wordt.

Bij Bouwbedrijf Reniers kunt u ook terecht voor de verbouw van uw woning. Eventueel het tekenwerk en de aanvraag van vergunningen kunnen wij voor u regelen. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden voor de verbouw. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met ons op.