Een van de onderdelen van de meeste verbouwingen is het metselwerk. Het metselwerk is mede bepalend voor het aanzicht van de verbouwing. Verschillende technieken kunnen gebruikt worden bij het vervaardigen van metselwerken.

Wat valt er onder Metselwerken?

Metselwerken is een verzamelnaam voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met metselen. De verschillende onderdelen bestaan uit lijmwerk, steigerbouw, voegwerk en stelwerk. Daarnaast valt natuurlijk het metselen zelf ook onder de noemer van metselwerken.

Het Lijmwerk

Lijmwerk wordt voornamelijk toegepast bij het optrekken van binnenmuren. Er zijn twee verschillende verwerkingsmogelijkheden, namelijk handzame blokken en elementen lijmwerk. Neem gerust contact op om uit te zoeken welke manier het beste bij uw klus past.

Metselen vanaf een Steiger

Voor de metselwerkzaamheden is een steiger vrijwel altijd een gebruikt hulpmiddel. Een steiger is nodig om metselwerken tot op de juiste hoogte op te metselen en te voegen.

Het voegwerk

Wanneer het metselwerk gereed is, wordt dit gevolgd door het voegwerk. Voegwerk is het afwerken van het metselwerk. Ook voor het voegen kunnen verschillende soorten onderscheiden worden.

Stelwerk

Stelwerk is nauwkeurig en specialistisch werk dat uitgevoerd moet worden voordat de metselaar en de lijmers aan de slag kunnen.

Bouwbedrijf Reniers en metselwerken

Bouwbedrijf Reniers is een allround bedrijf die onder andere gespecialiseerd is in metselwerken. Zeer ervaren metselaars staan klaar om u te helpen bij uw klus. Geen klus is voor ons te groot of te klein. Neem vrijblijvend contact op voor advies en/of een offerte voor uw metselwerk klus.