De afbouw van een gebouw vindt plaats nadat het gebouw wind- en waterdicht gemaakt is, ook wel de ruwbouwfase genoemd. De term afbouw wordt meestal in combinatie met nieuwbouw gebruikt. Tijdens de afbouwfase kunnen systeemplafonds, scheidingswanden, inbouwverlichting, vloerbedekking, enz. worden vervaardigd. Ook de werkzaamheden van de stukadoor en de schilder kunnen onder de afbouw vallen. Daarnaast vallen de keuken en de badkamer ook steeds meer onder de afbouwwerkzaamheden.

Afbouw van binnenwanden

Een van de onderdelen van afbouw is het plaatsen van de binnenwanden. De dragende wanden zijn al aangelegd in de ruwbouwfase. Binnenwanden kunnen bijvoorbeeld worden opgebouwd uit beton, gipsblokken, houtskeletbouw met gipsplaten of snel bouwstenen. De gebruikte materialen worden afgestemd met de opdrachtgever. De wanden kunnen zowel behangklaar als sausklaar worden afgeleverd.

Gevelafwerking

Een van de redenen waarom u graag wilt dat de gevel mooi is afgewerkt is omdat dat eigenlijk het visitekaartje van het huis is. De gevel is vaak het eerste wat je ziet. Maar een goed afgewerkte gevel zorgt ook voor bescherming bij slechte weersomstandigheden. Ook voor de gevelafwerking kan gebruikt gemaakt worden van verschillende materialen.

Vloerafwerking

De vloer kan tegenwoordig op allerlei verschillende manieren afgewerkt worden. Dit is op basis van de wensen van de klant, zoals bijvoorbeeld uitstraling en budget. Verschillende materialen zijn bijvoorbeeld laminaat, hout, beton, pvc, vloerbedekking enz.

Plafondafwerking

De uitstraling van de ruimte wordt onder andere bepaald door het plafond. De afwerking kan bestaan uit bijboorbeeld een susteemplafond, houten plafond, gipsplaten of een gespoten of geschilderde afwerking. Ook voor de afwerking van het plafond zijn er verschillende opties mogelijk zoals glad, met patronen, met sierlijsten, enz.

Bouwbedrijf Reniers is ook voor de afbouw het juiste adres. Ook op basis van het turnkey systeem, ook wel sleutel-op-de-deur of sleutelklaar genoemd, kunnen wij de afbouw voor uw project verzorgen. Doordat Reniers een allround bouwbedrijf is, die beschikt over professioneel en toegewijd personeel, is onze kwaliteit van afbouw projecten erg hoog. Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie of het opstellen van een offerte.