Wanneer u niet meer genoeg woonoppervlakte in uw bestaande woning heeft, kunt u er ook voor kiezen om een aanbouw te plaatsen. Dit vergroot het woonoppervlakte van het huis en geeft u wellicht de ruimte die u zoekt zonder dat u hiervoor hoeft te verhuizen.

Voorbeelden van aanbouw

Bij aanbouw kunt u bijvoorbeeld denken aan een serre bouwen. Ook een overkapt terras in uw tuin valt onder aanbouw. Een aanbouw kan aan alle kanten van het huis gerealiseerd worden. Ook kan een aanbouw uit meer dan een etage bestaan, maar dit hoeft niet. Wanneer u bijvoorbeeld de woonkamer of keuken wilt vergrootten zonder concessies te doen aan andere ruimtes in het huis, kunt u ervoor kiezen om het huis uit te bouwen.

Waarom aanbouwen

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het plaatsen van een aanbouw een perfecte oplossing kan zijn. Naast de extra woonruimte kan een aanbouw ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld meer licht in de ruimte komt door gebruik te maken van meer glas. Extra opslagruimte of een grotere keuken kan een andere reden zijn om een aanbouw te plaatsen.

Mogelijkheden voor aanbouw

Wellicht heeft u al inspiratie opgedaan op internet en weet u precies welke aanbouw u graag zou willen realiseren. Het is dan verstandig om een vakman uit te nodigen om met u mee te denken over de mogelijkheden voor de gewenste aanbouw. Aannemingsbedrijf Reniers is met haar experts op dat vakgebied uitermate geschikt om u hierbij te helpen. Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.